Over KRAM KRAM

Ik ben Manon, oprichter, ontwerper en maker van KRAM KRAM.
Ieder item dat je hier in mijn webshop vindt, heb ik eigenhandig en met veel liefde voor jou ontworpen en gemaakt.

Sinds 2018 ben ik mijn passie gaan volgen en heb ik langzaam maar zeker mijn baan als leerkracht ingeruild voor werk waar ik écht blij van word: het maken van duurzame, stijlvolle en functionele items van echt leer.

Ik hou van mooie dingen, die goed voor onze wereld zijn én die doen wat ze moeten doen. Helaas zie ik nog veel te vaak producten in winkels liggen die óf een doorn in het oog, óf slecht voor het milieu óf totaal onpraktisch zijn (of een combinatie van alle drie).
Jammer en dat kan anders! Als je een KRAM KRAM item koopt, ben je er zeker van dat je een duurzaam, stijlvol én functioneel item in handen hebt!

DUURZAAM

Hoe duurzaam een product is, wordt met de dag belangrijker. Hieronder lees je waarom je een KRAM KRAM tas (of ander product) zonder schuldgevoel over je schouder kunt gooien:

 • Leer is een afvalproduct uit de vleesindustrie. Door het te verwerken tot een bruikbaar materiaal, voorkomen we hiermee dat het op de afvalberg belandt.
 • Leer is een natuurlijk materiaal, bevat geen plastic (in tegenstelling tot veel vegan alternatieven) en het gaat je leven lang mee. Het levert dus geen bijdrage aan de plastic soep.
 • Ik maak gebruik van 2e kansleer. Dit is leer dat door de grotere modehuizen als overschot/ restleer wordt bestempeld. Ze hebben te veel ingekocht, de kleur is net niet wat ze verwachtten, of een huid bevat te veel oneffenheden. Dit leer koop ik op en geef het een 2e kans! Uiteraard is dit leer van perfecte kwaliteit.
 • Een deel van mijn collectie wordt gemaakt van plantaardig gelooid leer (zonder chemicaliën). Ik hoop dit aanbod snel te kunnen uitbreiden.
 • Ieder item wordt door mij in mijn atelier in Haarlem handgemaakt. Zo weet je dat je een lokaal en eerlijk product in handen heb en zorg je voor een zo klein mogelijke voetafdruk op onze aarde.

STIJLVOL

Alle  KRAM KRAM items hebben de volgende overeenkomsten als het om de look and feel (and smell 😉 ) gaat:

 • Warme, zachte kleuren
 • Strak ontwerp, mooi door zijn eenvoud
 • Nette afwerking
 • Heerlijke geur van echt leer

Sluit het basisontwerp of -kleur nu net niet aan op jouw smaak en wens, ik vindt het heerlijk om maatwerk te maken en zo jouw perfecte item te creëren. Twijfel niet en stuur even een mailtje om samen te sparren, info@kramkramleather.nl

FUNCTIONEEL

Hartstikke leuk al die designtassen, maar negen van de tien keer zijn ze helemaal niet praktisch. Als ik een nieuw item ontwerp, wil ik dat het werkt, dus…

 • Je laptop wordt beschermd,
 • De tas is verstelbaar en heeft genoeg ruimte en vakjes,
 • Het haarknipje blijft zitten,
 • De tekenmap houdt je documenten ongekreukt,

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik denk dat je de boodschap ondertussen wel snapt; een KRAM KRAM item werkt en is functioneel!